Ruta urbana, en la que visitarem els principals carrers i monuments d’Almansa.

Comencem al Carrer Corredera, a la vora del Carrer Mendez Núñez, carrer on està situat el Hostal el Estudio.   Entrem a la plaça del mercat central, continuem en davant i a la Esquerra girem i arribem al carrer Rambla de la Mancha, on puguem trobar els soportals de l’Ajuntament vell i la torre del rellotge.

Pugem  pel carrer Méndizabal, altra de les artèries comercials d’Almansa.    Passat el jutjat, girem a la dreta i passarem baix un arc, on està la “Capillica”.

Ara baixem cap a la plaça de les Agustines, on es situava l’antic convent, i el pòsit, hui Casa de la Cultura.   En esta plaça i el carrer Aragon, trobarem uns interessants carrers senyorials.

Després d’este carrer arribem a la plaça de l’Assumpció o Plaça de Santa María, on es situa l’església del mateix nom, amb la seva interessant façana.   Pugueu evitar l’interior, en tant no té major interès.

Junt a l’Església es pot trobar la Casa Gran, o Ajuntament nou.   Una bonita casa senyorial, que hui és l’Ajuntament, amb una interessant façana, pati i jardí, amb estàtues d’un escultor local molt conegut:  José Luis Sánchez.

Als peus de les escales del Castell, puguem trobar la oficina de turisme, ón també està el museu de la batalla d’Almansa.   Pujant les escales arribeu al Castell, on pugueu fer una interessant visita.

Puguem rodejar el Castell, amb les seues cases típiques i vistes de la població, i mereix la pena vore una mostra d’art mural, i una casa moderna amb decoració mudèjar.

Després de rodejar el Castell, tornem al carrer Rambla de la Mancha, un carrer important en la població.  Des d’este lloc ens dirigim al jardí dels Reis Catòlics, on els xiquets es podran entretindre i els majors prendre alguna cosa en alguna de les terrasses.   Al jardí també està l’església dels Franciscanos.  Anirem després al Teatre Regi i tornem al mercat, on terminem la ruta.

Powered by Wikiloc